Blog

22/10/2022

Matura iz matematike 2021

Ovogodišnja državna matura 2021. posebna je po mnogim stvarima. Godina, ovakva kakva je, otežati će poprilično maturantima savladavanje znanja u svim predmetima. Hibridni modeli nastave, online nastava na daljinu i ostali oblici sigurno su utjecali na usvajanje znanja, kako maturanata, tako ostalih srednjoškolaca i osnovnoškolaca.

Read more
Study image
Study image

22/10/2022

A ili B razina matematike

Maturanti često dolaze u nedoumicu oko odabira razine, naime svaki fakultet ima svoje zahtjeve za upis. U matematici je razlika izmeđurazina vrlo velika. Osnovna razina sadrži tek manje dijelove srednjoškolskog gradiva, dok viša razina sadrži gradivo sva 4 gimnazijska razreda.

Read more

22/10/2022

Brze pripreme za državnu maturu

Muče vas određeni zadaci iz matematike? Zanimaju vas zadaci i rješenja s državne mature iz matematike? Trebaju vam brze pripreme za maturu iz matematike? Imate solidno znanje iz matematike, ali bi ipak htjeli rješavati zadatke sa državne mature iz matematike uz pomoć stručnjaka.

Read more
Study image
Study image

22/10/2022

Najčešća pitanja na državnoj maturi

Polazniku državne mature poželjno je pročitati kratke upute za rješavanje ispita iz matematike kako bi što lakše usvojio znanje i kvalitetno se pripremio za ispit. Navodimo nekoliko najvažnijih pitanja u vezi državne mature iz matematike.

Read more

22/10/2022

Kako učiti za maturu iz matematike

Mnogi maturanti se pitaju kada početi, kako i gdje učiti za državnu maturu iz matematike. Budući da matematika ne spada u „bubatorske predmete“ samim time potrebno je dosta vremena da se savladaju osnovna znanja i tehnike kako bi ostvarili zadovoljavajući rezultat.

Read more
Study image
Study image

22/10/2022

Pragovi prolaznosti na državnoj maturi

Državna matura predstavlja skup ispita čijim polaganjem gimnazijalci završavaju srednjoškolsko obrazovanje. Državna matura također je preduvjet za uspisivanje velike većine fakulteta u Republici Hrvatskoj.

Read more